This forum is closed for posting. Please, join us in our Discord server at discord.gg/regnum. See you there!

Go Back   Champions of Regnum > English > General discussion

General discussion Topics related to various aspects of Champions of Regnum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2009, 08:52 PM   #1
Adrian
NGD·Studios
 
Adrian's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wien, Österreich
Posts: 2,859
Adrian will become famous soon enoughAdrian will become famous soon enough
Default Experimental version of the new technology

Please, read this thread COMPLETELY before replying.

Hi Community,

A new experimental version of the new technology is available in our download section. This means that you will be able to play in the official servers (Ra, Horus) with this test client.

We are doing this for a more exhaustive test of the new version of the game. We ask all of the users that can test this version to do so. Remember that it's an experimental version. It could be less stable, less compatible and have better or worse performance depending on the settings.

To test this version you must download the experimental installer and proceed to install it in a different folder from the one with the official version. Those users that have previously installed the experimental version will have to uninstall it and download the installer again.

If you wish to download the experimental version you can go to our download section:

Download section of the Regnum Online official site

# Considerations:

- Do not install in the same folder as the official version.
- There may be problems of incompatibility with certain video cards.

# Post formatting:

- Indicate in a line the hardware settings of the used PC (processor, RAM memory, video card, operating system.) This step is required.

Example: Intel Core2Duo 2.4 Ghz. / 2Gb. RAM / nVidia GeForce 9800 GTX+ / Windows 7

- Give a brief description of what happened during the test. This step is required.

- Attach screenshots. Optional.

We need you to follow the considerations, test and post all the errors you find in order to launch this version officially as soon as possible. For any kind of question, please go to the Current Version subforum.

Users of NON nVidia or ATI video cards: You may have high incompatibility issues but please post all found errors.

Regards,
__________________
Adrian no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 10:00 PM   #2
Domino_
Initiate
 
Domino_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vault 15
Posts: 147
Domino_ is on a distinguished road
Default

My PC:
Intel Core2Duo 2.66 Ghz. / 2Gb. RAM / Ati 3850 / Windows XP 32

Ingame settings: LINK

I was killing some monsters around, watching water, shadows etc...

First problem i was facing was on the character selection screen: LINK
Utghars are just too tall :P

Another problem is, when you are ranged class an run in the attack mode towards some monster to be in range. There is no flashing on the monster so you dont know if you are already in the range or not.

And one minor problem in the end. When you die the screen wont turn into the "black&white" colours LINK
__________________
retired
Domino_ no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 12:47 AM   #3
Seher
Count
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bavaria
Posts: 1,026
Seher is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Seher View Post
My character reacts too late. When I press "w" it takes ~1/2 second until my character actually moves. (Every character movement is like that)

intel core 2 6420 2.13ghz, geforce 8600 gts, 2gb ram, windows xp.
Still existent. It got better, sometimes almost not noticeable, in 1024x768, but still very annoying in 1280x1024.

Quote:
Originally Posted by Seher View Post
The more the fps drop, the more annoying gets this problem. (But it's already annoying with ~40 fps -.-)

And another problem: Sometimes my character moves slow. All animations are played too slow. I run too slow, I attack too slow, ... Along with this sound problems appear. (stuttering (?) ) I can reproduce this by simply looking in the sky. (Yeah, fps increase to ~70, but everything slows down)[/CODE]
Still existent, too, same as above. (Higher resolution => more problems)

Both problems get far uglier when I change the resolution in-game.
And fps drop, too. Example: I start the game in 1280x1024, (20-30 fps) and change it in-game to 1024x768. (10-20 fps, although it's ~40 when I start the game in 1024x768)

Some other errors:
Character selection glitches:
Weapon displayed wrong, character animation stops after some seconds, illumination effect doesn't look very well on dwarfs ;P

Weapon displayed wrong, character animation doesn't stop after some seconds. (weird)

(No such problem with my warlock)

The new engine somehow dyes my dwarf's beard (1. and 2. screen) and there's still a texture error. (3. screen)
Attached Images
File Type: jpg screenshot 2009-11-18 01_29_51.jpg (51.5 KB, 121 views)
File Type: jpg screenshot 2009-11-18 01_33_17.jpg (84.1 KB, 113 views)
File Type: jpg screenshot 2009-11-18 00_20_46.jpg (106.9 KB, 108 views)
Seher no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 12:51 AM   #4
Gawyn_Trakkand
Banned
 
Gawyn_Trakkand's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cheshire, England
Posts: 219
Gawyn_Trakkand is on a distinguished road
Default

My main problem is that i cant choose anything other than fixed shader, so i loose water quality, paint and partical effects it's still playable but i would rather that i could get a graphis boost instead of a downgrade

Also FPS are slightly better.

<missing info>

Last edited by surak; 11-18-2009 at 12:54 AM. Reason: state your hardware configuration please
Gawyn_Trakkand no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 12:59 AM   #5
Seher
Count
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bavaria
Posts: 1,026
Seher is on a distinguished road
Default

Forgot to mention, I used direct3d.

It runs ... a bit ... worse with open gl

intel core 2 6420 2.13ghz, geforce 8600 gts, 2gb ram, windows xp.
Attached Images
File Type: jpg screenshot 2009-11-18 02_01_15.jpg (164.1 KB, 116 views)
Seher no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 01:00 AM   #6
WhateverUSMC
Initiate
 
WhateverUSMC's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Peterborough, Ontario
Posts: 189
WhateverUSMC is on a distinguished road
Default

Running this myself right now, and everything seems to be much smoother. I have noticed that the shadow underneath mobs sort of blinks. Not sure if it happens with other players or not...

EDIT; Sorry, I forgot the specs; AMD Athlon 64 x2 dual core 4000+, 2.2ghz 3.0 G RAM, ATI Radeon x800 series Video card
__________________
o Q o (WM), Martok (WM), Wyatt Earp (53), T'Pol (52), P'Tak (57), Rotarrin (38)
WhateverUSMC no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 01:03 AM   #7
surak
Legend
 
surak's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oslo
Posts: 2,176
surak has a spectacular aura aboutsurak has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by Seher View Post
Forgot to mention, I used direct3d.

It runs ... a bit ... worse with open gl

intel core 2 6420 2.13ghz, geforce 8600 gts, 2gb ram, windows xp.
Do you have your video drivers updated? That thing you see... shouldn't happen :P
__________________
Surak Remember... this is just a game! - Xephandor existe y Miriya es su profeta!
surak no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 01:17 AM   #8
Seher
Count
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bavaria
Posts: 1,026
Seher is on a distinguished road
Default

Driver date: 27.09.2009 (191.07)

I had to shorten the dxdiag information, the file was too big lol
Attached Files
File Type: txt DxDiag.txt (6.5 KB, 50 views)
Seher no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 03:40 AM   #9
von1958
Initiate
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ohio
Posts: 121
von1958 is on a distinguished road
Default

runs great here amd quad core 8 gig ram 9600 nivida card
but the big problem is I cannot enter a doorless fort neither my realms or another realms fort this happens in windows and linux
von1958 no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 08:46 AM   #10
La_Mer
Pledge
 
Join Date: Jan 2008
Location: New Zealand
Posts: 10
La_Mer is on a distinguished road
Default

Ok game looks fantastic, except my FPS have gone from 50 down to 10-20

I run windows vista/p8600 intel duo core/4gbram/ ati 4570 512ram.

I run game on max settings and resolution, no matter what i do, fps stay between 10-20, going to update drivers now



Last edited by La_Mer; 11-18-2009 at 08:53 AM. Reason: adding image
La_Mer no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Reply

Tags
amun, experimental, technology, test

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
NGD Studios 2002-2016 © All rights reserved